Джони Мичъл обяви, че премахва музиката си от Spotify, в знак

...
Джони Мичъл обяви, че премахва музиката си от Spotify, в знак
Коментари Харесай

Джони Мичъл напуска Spotify в знак на солидарност с Нийл Йънг

Джони Мичъл разгласи, че отстранява музиката си от Spotify, в символ на взаимност с решението на Нийл Йънг да направи същото тази седмица, съобщи Pitchfork. В петък вечерта певицата и създател на песни разгласява на своя уеб страница следното изказване:

„ Реших да отстрани цялата си музика от Spotify. Безотговорни хора популяризират неистини, които костват човешки животи. Аз съм солидарна с Нийл Йънг и международната научна и здравна общественост по този въпрос “.

По-рано през седмицата Йънг поиска премахването на работата му от стрийминг платформата, заради ролята на Spotify в „ разпространяването на подправена информация за имунизациите “, като хоства подкаста на Джо Роган. Платформата изпълни искането на Йънг в сряда.

Междувременно временно Spotify бе затрупана с тъжби от ядосани почитатели на Нийл Йънг. Те не са са удовлетворени, че музиката на рокаджията към този момент не е достъпна и желаят шефовете на платформата да го знаят.

Въпреки че загубата на музиката на Йънг вероятно съставлява дребен % от общия стрийминг в Spotify, Йънг посочи, че „ платформата е осигурявала 60% от стрийминг на неговата музика за слушателите му по целия свят “.

За почитателите на Йънг ударът беше осезателен и те сега очевидно изнасят разочарованието си в Spotify.  Хаштагът #SpotifyDeleted беше настоящ в Twitter през вчерашния ден и наподобява, че почитателите са затрупали отдела за поддръжка на клиентите с толкоз доста известия, че Spotify от време на време е трябвало да го излиза офлайн. След напускането на Йънг на Spotify, Apple Music троли съперника си със известия в Туитър, че сега е „ домът на Нийл Йънг “ и пусна плейлист, озаглавен „ We Love Neil “.

„ Когато напуснах Spotify, се почувствах по-добре “, написа Йънг на уеб страницата си през вчерашния ден. „ Подкрепям свободата на словото. Никога не съм бил последовател на цензурата. Частните компании имат право да избират от какво печелят, тъкмо както аз мога да избера музиката ми да не поддържа платформа, която популяризира нездравословна информация. Щастлив и горделив съм, че съм взаимен с здравните служащи на първа линия, които рискуват живота си всеки ден, с цел да оказват помощ на другите. ”

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР